Versoepelingen

Wat betekent dit voor het KC?

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het kabinet heeft besloten de geldende richtlijnen in het primair onderwijs en de kinderopvang te versoepelen per 26 juni. Zo kan vanaf heden bijvoorbeeld de cohortering van kinderen worden losgelaten. KC Sint Jan doet dit echter niet.

Wij houden de cohortering aan in ieder geval aan tot aan de zomervakantie.

Wat de eindmusical betreft, verloopt de communicatie via juf Maud en juf Dineke.

De wisselochtend op 7 juli mag doorgaan. Ook hier ontvangt u nader bericht door de leerkracht.

 

Hygiënemaatregelen blijven van kracht!
Ook in opvang en onderwijs blijft het belangrijk om vaak handen te wassen, afstand te houden en te testen bij klachten. Het snottebellenbeleid, bron- en contactonderzoek (BCO) en quarantaineregels blijven voorlopig gelden. Mede vanwege de risico’s die vakanties naar het buitenland met zich meebrengen tijdens de zomervakantie. Deze wijzigingen blijven waarschijnlijk van kracht tot de start van het nieuwe schooljaar, dan wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Het kabinet zal de ontwikkelingen tijdens de zomerperiode blijven volgen.

Ouders/verzorgers in de school
Ouders/verzorgers mogen voor individuele gesprekken weer in de school. Houd u er rekening mee dat de 1,5 meter afstand tussen volwassenen en tussen kinderen en volwassenen nog steeds geldt. Om die redenen is het nog niet mogelijk om bij het komen of halen van de kinderen naar binnen te gaan. De overdracht van de kinderen gebeurt nog steeds op het plein.

Externen op de locatie
Ook externen mogen volgens de landelijke richtlijnen weer naar binnen. Zij volgen daarbij de basismaatregelen, waaronder 1,5 meter afstand houden tussen volwassenen en ook van kinderen. Mondkapjes worden gebruikt waar het niet altijd lukt on 1,5 meter afstand te houden, zoals op de gangen.

Mondkapjes
Vanaf deze week is het dragen van mondkapjes niet meer verplicht als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Bij de overdracht van jonge kinderen (opvang) is het niet mogelijk om deze afstand te bewaren. Ons advies is dan ook om op die momenten een mondkapje te blijven dragen.

Quarantaine
De richtlijnen van het RIVM voor de test- en quarantaineadviezen voor contacten van een positief getest persoon blijven gelden. Wij moeten bekende besmettingen blijven melden en volgen hierbij altijd de adviezen van de GGD op en verstrekken de gevraagde informatie aan de GGD. Bij een positief geval op school wordt zo door de GGD bepaald welke (nauwe) contacten in quarantaine moeten en wie zich moet laten testen.

 

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Namens KC Sint Jan,

Marion Kramer en Simone Rock

corona corona