Update Corona maatregelen

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Het RIVM heeft de nieuwe richtlijnen voor verkouden kinderen bekent gemaakt. Demissionair minister Arie Slob heeft hierbij de adviezen van het OMT overgenomen. Hieronder een samenvatting en de link naar de site.

 

Wanneer mogen kinderen met klachten naar de kinderopvang of basisschool en wanneer moeten kinderen thuisblijven?

Kinderen van 0-4 jaar mogen naar de opvang: 
- met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn);

- als ze af en toe hoesten,

- met bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts zonder koorts en/of benauwdheid.
Maar verder blijven ze zoveel mogelijk thuis (bijvoorbeeld niet op bezoek bij anderen). Ook moeten zij thuisblijven bij verergering van deze klachten met hoesten, koorts en/of benauwdheid, of als zij getest gaan worden en/of in afwachting zijn van het testresultaat.

 

Voor kinderen van 4-12 jaar die naar het primair onderwijs** gaan, is het thuisblijf- en testbeleid vanaf 8 februari aangepast en gelijkgetrokken met dat voor oudere kinderen in het voortgezet onderwijs en volwassenen. Zij moeten met alle klachten passend bij COVID-19 thuisblijven en getest worden, dus ook bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn). Dit hoeft niet als ze af en toe hoesten of bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts hebben zonder koorts en benauwdheid.

 

In de volgende situaties blijven kinderen ook thuis:
- Kinderen die getest worden, blijven thuis totdat de uitslag bekend is 

- Kinderen die bij iemand in huis wonen die naast (milde) klachten die passen bij COVID-19, ook koorts heeft en/of benauwd is. Dan geldt: iedereen in het huis blijft thuis totdat die persoon een negatieve testuitslag heeft. 

- Kinderen met een huisgenoot met COVID-19. 

 

Via onderstaande link komt u bij uitgebreider informatie.

link aangescherpte maatregelen RIVM (https://lci.rivm.nl/langdurig-neusverkouden-kinderen#:~:text=Indien%20een%20kind%20met%20milde,geval%20van%20aanhoudende%20milde%20klachten)

 

Namens team Sint Jan,

Marion Kramer en Simone Rock

 

corona corona