Nieuwsbrief week 2

 

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Thuiswerken 

Wij zijn inmiddels een week gaande met het thuisonderwijs en de noodopvang. In principe zijn we ook tevreden over wat we kunnen betekenen voor de kinderen.  

In tegenstelling tot de eerdere thuisonderwijs periode, is de aanvraag voor noodonderwijs in de ochtend op dit moment groot. Op de drukste dagen zijn er tot 46 leerlingen aanwezig in de noodopvang. Dit zijn leerlingen van groep 1 t/m 8. Zij worden door meerdere teamleden opgevangen en worden in groepen verdeeld. Leerlingen zitten niet alleen samen met leeftijdsgenootjes en zitten niet altijd in het lokaal waar zij normaal gesproken les krijgen. Elke dag zijn er andere collega’s beschikbaar die in de middag soms afgewisseld worden. Ambulante collega’s, stagiaires en opvang medewerker ondersteunen waar mogelijk.  

Tijdens het noodonderwijs is het de bedoeling dat de leerlingen het werk doen dat de leerkracht opgeeft aan alle kinderen van de groep. Het noodonderwijs is geen lesgeven zoals op een gewone schooldag en ook geen bijles! Het is noodonderwijs. Wij zullen daarom dringend adviseren om ’s avonds nog even met uw kind te gaan zitten en het werk na te kijken. Wij zien geen mogelijkheid om het gemaakte werk nog te controleren. 

Verder willen wij u verzoeken om er goed op te letten dat uw kind al het werk en het materiaal dat uw kind op die dag nodig heeft, meeneemt. Denkt u ook aan een gezond tussendoortje en water? 

 

Kindgesprekken/rapport/portfolio 

De aankomende tijd staan weer kindgesprekken op de agenda. Op dit moment gaan we er van uit dat deze gesprekken nog in Teams plaats zullen vinden. Hieronder willen wij u laten weten hoe wij deze gesprekken vorm gaan geven. 

Onderbouwunit: 

- Voor startende kleuters vindt het eerste gesprek 6 weken na de eerste schooldag plaats.  

- In de week van 1 februari 2021 worden kindgesprekken gevoerd in de onderbouwunit. Deze gesprekken zijn vrijblijvend tenzij de leerkracht u individueel uitnodigt voor een gesprek. 

- Maandag 25 januari 2021 ontvangt u via Kwieb een intekenlijst. Middels deze lijst kunt u inschrijven voor een gesprek met de leerkracht. 

- De portfolio’s gaan mee naar huis als de kinderen weer op school mogen komen. 

 

Middenbouwunit: 

- De groepen 3, 4 en 5 hebben in de week vanaf 1 februari 2021 kindgesprekken. Ook deze gesprekken zijn vrijblijvend tenzij de u een individuele uitnodiging ontvangt van de leerkracht. 

- Maandag 25 januari 2021 ontvangt u via Kwieb een intekenlijst. Middels deze lijst kunt u inschrijven voor een gesprek met de leerkracht. 

- De portfolio’s gaan mee naar huis als de kinderen weer op school mogen komen. Daarin opgenomen is dan een portfolioblad met uitleg per vakgebied. 

 

Bovenbouwunit: 

- De kinderen hebben twee keer per schooljaar een coachgesprek. 

- Tijdens dit gesprek wordt wordt de portfoliomap besproken zodat u en uw kind samen de ontwikkelingen kunnen volgen. 

- Na het gesprek wordt de portfoliomap meegegeven, zodat het thuis nog even bekeken kan worden. Wilt u de map na één week weer met uw kind mee naar school geven. 

 

Lockdown 

Morgen met de persconferentie krijgen wij meer te weten wat de heropening van de basisscholen betreft. Pas dan kunnen wij kijken hoe om te gaan met de afname van de (Cito) toetsen en de verdere invulling van de noodopvang. U ontvangt t.z.t. nader informatie. 

 

2de ouderbijeenkomst roosterwijziging 

De tweede ouderbijeenkomst in verband met de roosterwijziging staat gepland op 25 januari 2021 om 19.30 uur. Ook deze bijeenkomst zal in Teams zijn doorgang moeten vinden. Nadere berichtgeving volgt maandag aankomende. Bent u geïnteresseerd om aan te sluiten, houdt u dan de datum alvast gereserveerd.  

     

Fijne week en tot gauw!

 

Namens het team van KC Sint Jan,  

Marion Kramer en Simone Rock 

 

AFBEELDING NIEUSBRIEF AFBEELDING NIEUSBRIEF