Corona update

Ziekte van de leerkracht of een kind

Beste ouder(s)/verzorger(s),

U hebt gisteren in de Corona waarschuwing al kunnen lezen dat een ouder van een leerling positief is getest op Covid-19. Ineens voelt Corona heel dichtbij en werden wij met de neus op de feiten gedrukt. 

Zoals u wellicht in de media hebt vernomen, stijgt het aantal besmettingen nog steeds. Dit betekent dat wij niet voorzichtig genoeg kunnen zijn. Vooral in de komende herfst- en winterperiode zullen we steeds meer gezinnen en kinderen met klachten als verkoudheid krijgen. Wij willen u daarom adviseren om, wanneer u twijfelt aan de aard van de klachten, een huisarts te raadplegen.  

 

Dit geldt ook voor de leerkrachten. Bij zelfs milde klachten van verkoudheid blijft de leerkracht thuis en vraagt hij of zij een test aan.  Het is inmiddels mogelijk om onderwijspersoneel met voorrang te laten testen. Dit neemt niet weg dat de leerkracht 1 tot 2 dagen thuis moet blijven. Wij willen u laten weten hoe wij om zullen gaan met deze verschillende scenario’s.

 

Hieronder de stappen die wij gaan nemen indien een leerkracht in afwachting van de uitslag of in het geval van een besmetting thuis moet zijn en/of blijven. 

- In zulke gevallen wordt uiteraard vervanging vanuit de flexpool aangevraagd.  

- Mocht er geen vervanging beschikbaar zijn, dan kijken we of we intern een oplossing kunnen vinden door bv. te ruilen met een duo-collega. 

- In het uiterste geval vragen wij u om uw kind(eren) thuis te houden. 

 

In onderstaand overzicht informeren wij u over hoe wij in voorkomende situaties zullen omgaan met thuiswerk/thuisonderwijs voor de leerlingen. 

 

1. Leerling is één of twee dagen thuis in afwachting van testuitslag: 

In deze situatie kan de leerling thuis aan de slag met de methodesoftware van o.a. rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen. De leerkracht herhaalt met de leerlingen van tevoren de stappen die genomen moeten worden om daarmee te kunnen werken. Er wordt een stappenplan gemaakt dat opgeslagen wordt in Teams bij de groep van uw kind. Er wordt geen les op afstand verzorgd. 

Tot de methodesoftware van rekenen volledig inzetbaar is, zou het kunnen dat uw kind in enkele gevallen nog werkbladen krijgt. De leerkracht informeert u via Fiep op welke manier uw kind bij de werkbladen komt.

 

2. Leerling is langer weg i.v.m. bijvoorbeeld quarantaine (3 dagen en meer): 

In deze situatie kunt u een weektaak voor taal, rekenen etc. op (laten) halen en kan de leerling net als bij situatie 1. daarnaast op internet met de methodesoftware aan de slag. Ook hier is er in principe geen thuisonderwijs d.m.v. Teams gepland. Uiteraard staan de leerkrachten na schooltijd wel open voor vragen via Fiep of Teams. 

 

3. Een klas naar huis bij zieke leerkracht, omdat er geen inval beschikbaar is: 

In deze situatie kunnen de leerlingen met de methodesoftware aan de slag zoals bij situatie 1.  

 

4. Lockdown (lokaal of landelijk) -> alle leerlingen blijven thuis: 

In deze situatie zullen we weer het thuisonderwijs opstarten, zoals in het begin van de Corona crisis in maart vorig schooljaar.  

Uiteraard duimen we dat we niet te maken krijgen met situatie 4.  

 

Daarom ons dringend appel: 

- Blijft u zoveel mogelijk thuis. 

- Houdt u 1,5 meter afstand. 

- Wast u regelmatig de handen en herinnert u uw kind eraan. 

- Vermijdt u drukke plekken en gezelschap boven de zes volwassenen. 

 

Laat ons rekening houden met elkaar en ons in ieder geval houden aan de maatregelen. Samen komen we hier doorheen!

 

Wij hebben ervoor gekozen om deze informatie apart van de nieuwsbrief te sturen. Daarom ontvangt u de nieuwsbrief pas morgen.

 

Namens het team KC Sint Jan,

Marion Kramer en Simone Rock

 

 

update update