Social Media training in de bovenbouwunit

De kinderen in de stamgroepen 6, 7 en 8 maken gebruik van social media. Ze zitten op What’s App, gebruiken Tik tok, spreken elkaar in online games. De één wat meer dan de ander, maar social media is niet meer weg te denken.

Allemaal activiteiten buiten schooltijden, maar helaas zijn de effecten hiervan soms in onze groepen te merken en te voelen. Hoe maken we kinderen bewust van hun acties en de effecten die deze hebben?

Hoe lang zit een kind op social media? Wat is normaal?

Hoe ga ik hier als ouder mee om? Vragen die wij horen in de coachgesprekken, waar wij het antwoord ook niet altijd op weten.

De ontwikkelingen op social media gaan snel, sneller dan u en wij bij kunnen houden. Dit heeft ons doen besluiten als kindcentrum extra te investeren in een training voor de stamgroepen 6, 7 en 8 door experts van Slim met Media. Deze training is in samenwerking met een aantal ouders uitgezocht.

Op dinsdag 10 en dinsdag 17 maart komen de expert van Slim met Media in de stamgroepen om met de kinderen te werken. Op dinsdag 24 maart wordt er een ouderavond georganiseerd waarop de kinderen aan u zullen presenteren wat zij hebben gedaan en geleerd tijdens dit project. Uiteraard rekenen wij hierbij op uw komst, nadere informatie over tijden volgt zo spoedig mogelijk.

We hopen u zo voldoende te hebben geinformeerd,

Team bovenbouwunit en directie

 

social media social media