Rapport en portfoliomap

Beste ouder(s)/verzorger(s) van kinderen uit de bovenbouwunit, 

Gedurende de eerste periode van dit schooljaar heeft uw kind hard gewerkt om ontwikkelstappen te maken op allerlei gebieden. Kindcentrum Sint Jan is in ontwikkeling als het gaat om het leren van uw kind nog meer zichtbaar te maken. Voor uw kind, voor ons en voor u.  

Herfst 2019:  We gebruiken de portfoliomap en het rapport om de ontwikkeling zichtbaar te maken. De zwarte portfoliomap en het rapport neemt uw kind vrijdag 22 november mee naar huis. Het is handig als uw kind een tas mee heeft morgen.  

 

Rapport 

In het rapport leest u een beoordeling onder ‘algemeen’ over bijvoorbeeld gedrag en werkhouding. Uw kind krijgt aanbod dat past bij zijn of haar ontwikkelstap. Ook kunt u in het rapport een overzicht vinden van welke stappen uw kind zet. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw kind aanbod op groep 6-, groep 7-, of groep 8- niveau krijgt.  

 

Portfoliomap 

De ontwikkeling van uw kind kan niet alleen in een beoordeling gevat worden. Een ‘RV’ voor spelling zou u een beeld geven van het niveau van uw kind ten opzichte van andere kinderen die hetzelfde spellingaanbod krijgen. Een completer beeld krijgt u door het bekijken van de analyses in de portfoliomap. Hierin ziet u per spellingcategorie in hoeverre uw kind de categorie beheerst. Het vak rekenen is overgestapt van papieren toetsen naar digitale toetsen, waardoor er op dit moment niets in de portfoliomap zit. Wel vindt u de automatiseringsopdrachten die uw kind heeft gemaakt. De manier waarop wij en de kinderen analyseren is in ontwikkeling. Voor taal, 2032 en begrijpend lezen is ook een analyseblad te vinden. Gedurende dit schooljaar zal de weergave van de ontwikkeling van uw kind middels analysebladen steeds beter worden. 

 

Vriendelijke groet, 

Team bovenbouwunit 

Kindcentrum Sint Jan Kindcentrum Sint Jan