MR nieuws

In november is de MR ook weer bij elkaar gekomen. De nieuwe directieleden, juf Marion en juf Simone, schoven ook beide aan.

De afgelopen periode hebben een aantal leden een MR cursus gevolgd. Dit helpt ons om weer scherp te kijken naar de rol van de MR binnen de Sint Jan. We hebben de wens om meer de koppeling te gaan maken met de GMR. Dat is de medezeggenschapraad van alle scholen vanuit Blosse. Onderwerpen die daar besproken worden, hebben ook invloed op de Sint Jan.

De dit jaar gehouden ouderenquête hebben we met elkaar doorgenomen. Er kwam onder andere uit naar voren dat de communicatie rondom wel/geen continurooster onduidelijk was. Vanuit de MR vinden we het belangrijk dat school aandacht heeft voor de volgende punten: informatievoorziening over school en kind, aandacht voor pestgedrag, sfeer en inrichting schoolgebouw, ouderbetrokkenheid, gebruik van sociale media en aandacht voor creatieve vakken. Een aantal punten zijn al in ontwikkeling zoals de informatievoorziening via Fiep. 

Naast de ouderenquête hebben we ook de voortgang van de beleidsvoornemens van dit schooljaar besproken. Ook is de begroting doorgenomen en voorlopig vastgesteld.

Mochten er ouders zijn die onderwerpen hebben die ze graag onder de aandacht willen brengen, horen wij dat natuurlijk graag. Wilt u een keer een vergadering van de MR bijwonen kunt u uw aanwezigheid doorgeven aan juf Ruda via mr@sintjanwaarland.nl.

Volgende vergadering is 16 januari om 19.30 uur.

Met vriendelijke groeten,  

Namens de MR,

Annemarie Jaspers