Communicatie via Fiep

We gaan werken met Fiep!

Beste ouder(s)/verzorgers(s),

 

Vorig schooljaar hebben de meeste leerkrachten en ouders gebruik gemaakt van de mogelijkheid om digitaal in te schrijven voor gesprekken met behulp van het programma/de app ’Fiep’. 

 

Testfase uitgebreide versie afgerond

De afgelopen weken hebben diverse ouders van kinderen uit stamgroep 3 en de bovenbouwunit de uitgebreide versie van Fiep geprobeerd. Met deze versie is het mogelijk om:

- digitaal in te schrijven voor gesprekken

- berichten te ontvangen (voorheen via mail, website en Klasbord)

- foto’s te ontvangen (voorheen via website en Klasbord)

- ouderhulp te vragen en aan te bieden (voorheen via mail of op papier)

- agendapunten in te zien (voorheen via website, mail en Klasbord)

We zijn heel blij dat een groot aantal ouders bereid is geweest om Fiep in de praktijk te testen. Uit de feedback die we ontvangen hebben van deze ’testouders’ blijkt dat een grote meerderheid blij is met de mogelijkheden die Fiep biedt en dat Fiep passend is bij ons doel om zo veel mogelijk communicatie tussen thuis en school via één kanaal te laten verlopen. Een aantal aandachtspunten die we hebben ontvangen, zullen we of zelf oppakken of delen met de makers van de applicatie. 

 

Gebruik Fiep

Vanaf heden zullen we Fiep dus gaan gebruiken voor bovenstaande functies. Mocht u nog geen account hebben, dan kunt u dat ons laten weten. U krijgt dan per mail een code om een account aan te kunnen maken. Er is een Fiep-app beschikbaar die u kunt downloaden op uw telefoon en/of tablet. Het voordeel van de Fiep-app is dat u een pushbericht (melding) krijgt wanneer er een nieuw bericht is. U kunt er ook voor kiezen om Fiep te openen via de website. Op onze nieuwe website www.sintjanwaarland.nl staat rechts bovenin de Fiep-button om in te loggen.

 

Fiep en website

In principe ontvangt u dus al het nieuws, foto’s en de agendapunten via Fiep. Een aantal nieuwsberichten, foto’s en agendapunten delen we ook via de website. De website geeft hierdoor mensen die interesse hebben in de Sint Jan, maar (nog) geen ouder zijn een beeld van ons Kindcentrum. Als u de website gebruikt om informatie te halen, dan is het wellicht prettig als u alleen het nieuws, de foto’s en de agendapunten ziet van de bouw van uw kind. Dit kan door eerst op ’units’ te klikken en dan de juiste unit te kiezen. Als u in Fiep heeft aangegeven ook een e-mail te willen ontvangen, dan verschijnt hetgeen via Fiep gecommuniceerd is, ook in uw mailbox.

 

Bij het plaatsen van informatie en foto’s op de website en Fiep houden we natuurlijk rekening met de afspraken die gemaakt zijn omtrent de AVG-wet.

 

Persoonlijk contact

Soms kiest een leerkracht ervoor om u op een andere manier te benaderen omdat dat de communicatie dan ten goede komt. Zo blijven we bijvoorbeeld van mening dat in sommige gevallen live of telefonisch contact het meest prettig is. We hopen dat u zich uitgenodigd blijft voelen om langs te komen en/of te bellen.

 

Invoerperiode

Waar wij erkennen dat kinderen zich op hun eigen tempo ontwikkelen, doen we dat in ons team ook. We hebben onszelf de rest van dit kalenderjaar de tijd gegeven om Fiep verder in te gaan zetten met als doel om vanaf januari 2020 zo veel mogelijk communicatie via Fiep te laten verlopen. Het kan dus zijn dat in deze implementatieperiode de ene leerkracht al wel en de andere nog niet (alles) via Fiep communiceert. Gedurende deze periode zal het werken met Klasbord gestopt worden. 

 

Mocht u vragen hebben, dan horen wij dat graag.

 

Vriendelijke groet,

namens onderwijsteam Sint Jan

Duco Stam

Fiep Fiep