Fiep communicatie-app

Beste ouder(s)/verzorger(s),

We zijn al een tijdje op zoek naar een manier om de schriftelijke communicatie tussen school en u via zo weinig mogelijk kanalen te laten verlopen. In de huidige situatie vindt communicatie onder andere plaats middels e-mails, nieuwsbrieven, Klasbord en de website. We weten van ouders dat niet altijd duidelijk is welke informatie waar te vinden is. Dat begrijpen we.

Vorig jaar zijn we gestart met het digitaal inschrijven voor gesprekken via Fiep. Dit is een app welke u kunt downloaden op uw telefoon. De komende weken onderzoeken we of we ook de andere functies van Fiep in willen zetten. De app ’Fiep’ biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

- Nieuwsberichten ontvangen

- Een kijkje in de klas/unit krijgen met foto’s en berichtjes

- Agendapunten bekijken

- Inschrijven voor gesprekken

- Aangeven dat u hulp wilt bieden tijdens een activiteit


Stamgroep 3 (in een eerder bericht stond per abuis stamgroep 5) en de bovenbouwunit gebruiken deze uitgebreide versie van Fiep de komende weken bij wijze van test. Na een aantal weken vragen wij ouders hun ervaring met ons te delen. Op basis van de ervaringen van deze ouders en onze ervaringen beslissen we of we in oktober de communicatie volledig via Fiep gaan laten verlopen.

Meer informatie over deze Fiep-app: https://support.ziber.nl/hc/nl/articles/360000480118-Fiep-een-introductie-video-voor-ouders-

Vriendelijke groet,
onderwijsteam Sint Jan

images images