Oproep MR-ouderlid!

ingevoerd op 22-05-2019

Ouder gezocht voor de MR: meepraten op school? In de MR natuurlijk!

 

Elk schoolbestuur moet op grond van de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) een Medezeggenschapsraad (MR) instellen. In het basisonderwijs bestaat de MR uit een personeels- en oudergeleding. Bij de Sint Jan bestaat zowel de personeels- als de oudergeleding uit 3 leden.


Medezeggenschap geeft ouders en leerkrachten die bij de school betrokken zijn de mogelijkheid mee te praten over alles wat er in en rond de school gebeurt. Als individu kun je vaak weinig invloed uitoefenen op situaties die op de school spelen. Door medezeggenschap kunnen ouders en leerkrachten zich samen inzetten voor de school en het onderwijs. De MR heeft twee soorten rechten: adviesrecht en instemmingsrecht. Bij adviesrecht kunt u denken aan de regeling van de vakanties, een wijziging van het lesrooster, het onderhoud van het gebouw en het beleid m.b.t. toelating en verwijdering van leerlingen. Er worden adviezen gegeven die tot verbeteringen kunnen leiden. Onder het instemmingsrecht valt onder meer de schoolgids, het schoolreglement, het beleid inzake ouderparticipatie en de besteding van de vrijwillige ouderbijdrage. De MR wordt door de directie ook gebruikt als klankbord en vice versa, waardoor de MR een sterk overlegorgaan is geworden. Als MR-lid kunt u een positieve bijdrage leveren aan de gang van zaken op de Sint Jan. 


Eind van het schooljaar 2018/2019 stopt een lid van de oudergeleding, bij de MR. Dit betekent dat er een vacature is waarvoor wij een enthousiaste ouder zoeken (voorkeur met financiële kennis).


Voor verdere informatie of vragen kunt u zich wenden tot ouders die momenteel zitting hebben in de MR: Kim Beemsterboer, Rick Bruin en Annemarie Jaspers


Geïnteresseerd? Meldt u zich dan aan via een e-mail naar mr@sintjanwaarland.nl