"Moeten we nu echt kinderen naar huis sturen?"

ingevoerd op 31-01-2019

We lezen erover in verschillende media. We horen erover van onze collega’s: scholen die kinderen naar huis moeten sturen omdat er geen (inval)leerkracht beschikbaar is.

Ook op de Sint Jan merken we dat er krapte is op de onderwijs-arbeidsmarkt. Tot nu toe lukte het ons om ’gaten zelf te dichten’. Op dit moment zijn er maarliefst drie collega’s die langdurig extra werken om uw kinderen van goed onderwijs te kunnen voorzien. En dan zijn er ook nog collega’s die af en toe een dag extra komen werken.

Vanmorgen lukte het niet meer. De rek was eruit. We hebben ouders van onze kleuters gevraagd hun kind, indien mogelijk, thuis te houden. Op deze manier hoopten we dat er een ’behapbare’ groep kleuters zou overblijven voor één leerkracht: juf Jenny.

Dat gebeurde. Heel fijn. En mooier nog: er zijn verschillende ouders naar ons toegekomen om hulp aan te bieden. Ouders die juf Jenny met liefde een dag(deel) wilden ondersteunen mocht er toch een grote groep kleuters op school komen. Het was niet nodig, maar het gevoel dat u samen met ons nadenkt over de best mogelijk oplossingen in deze ’uitdagende tijd’ is fantastisch.

Team Sint Jan