Volgend jaar geen continurooster

Vorig schooljaar hebben we aan u gevraagd of we onderzoek zouden moeten doen naar een eventuele invoering van het continurooster. U gaf aan dat een onderzoek interessant zou zijn.

Dit schooljaar hebben we met het team uitvoerig gekeken naar de verschillende mogelijkheden van een continurooster en wat voor ons de voor- en de nadelen zouden zijn.

We hebben besloten dat er komend schooljaar nog geen continurooster komt.

De belangrijkste reden hiervoor is de pauze voor de leerkrachten

Bij het werken met een continurooster is het verplicht om een pauze te organiseren voor de leerkrachten. (Natuurlijk ook voor de kinderen, maar dat is geen probleem om te organiseren.) Bij een school van onze grootte blijkt het lastig te zijn om die pauze te kunnen realiseren. Er zijn te weinig mensen zonder groepsverantwoordelijkheid die de pauzes kunnen opvangen.

 

Onderzoek doen naar de mogelijkheid van een eventuele invoering van het continurooster is iets anders dan de wens tot invoering van het continurooster.

Bij de eerstvolgende ouderenquête in de herfst van 2018 zullen we u vragen of u voor of tegen de invoering van een continurooster bent. Met de uitslag daarvan gaan we met de medezeggenschapsraad en met het team weer aan de slag.