Jeugdarts en doktersassistente binnenkort op school

ingevoerd op 10-01-2018

De jeugdarts en doktersassistente van de GGD komen binnenkort op school voor de leerlingen geboren in 2012.

 

Alle kinderen geboren in 2012 worden uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek en een gesprek bij de doktersassistente en jeugdarts.  

Bij de uitnodiging ontvangt u vragenlijsten. In deze lijsten worden vragen gesteld over de gezondheid, het welzijn, de leefstijl en de leefomgeving van uw kind. Wilt u deze lijsten thuis invullen en deze inleveren bij de groepsleerkracht/of doktersassistente op dinsdag 23 januari zodat de doktersassistente ze kan invoeren in het dossier voorafgaand aan het bezoek van de jeugdarts. 

De doktersassistente bezoekt eerst de school, zij meet lengte en gewicht (alleen zonder schoenen). Ook onderzoekt de doktersassistente of uw kind goed hoort en ziet en doet enkele ontwikkelingstestjes zoals figuurtjes natekenen, tellen, de kleuren e.d. Bij dit onderzoek hoeft u niet aanwezig te zijn. 

Bij de?jeugdarts worden de resultaten van de doktersassistente besproken  en wordt uw kind lichamelijk onderzocht.  

Dit onderzoek en gesprek vindt plaats op school. In de uitnodiging staat hoe laat en waar u wordt verwacht. We verzoeken u op tijd te komen dan is er voldoende tijd voor het onderzoek en om met u en uw kind te praten en kunt u vragen stellen. 

Tijdens het gesprek vraagt de arts u toestemming om gezondheidsgegevens, die van belang zijn voor school, met de school te delen. 

 

De doktersassistente is op school:    dinsdag 23  januari 

                                                         donderdag 25 januari  

 

De jeugdarts is op school:   woensdag 31 januari 

                                           woensdag 14 februari   

                                           donderdag 22 februari 

                                           dinsdag 6 maart 

                                            

Bij vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de administratie JGZ 088-0100555 of via de website www.ggdhollandsnoorden.nl.

 

Mariëtte Monhemius, jeugdarts 

Lydia Eikenbroek, doktersassistente