Staking basisonderwijs op 5 oktober

ingevoerd op 19-09-2017

De staking onder basisschoolleraren gaat op 5 oktober door. Een woordvoerder van de PO-raad stelt dat de gereserveerde 270 miljoen zwaar onder de maat is. De PO-raad is de sectororganisatie voor het primaire onderwijs.

Woordvoerder van de PO-raad: ’We hebben al tijden een claim van 900 miljoen voor salarissen en 500 miljoen voor verlichten van de werkdruk. Dat is het totaalpakket wat wij hebben berekend en waar wij voor gaan.’

Ook het team van de Sint Janschool gaat staken. Voor ons is het salaris niet de hoofdreden om dicht te gaan. (Al is het gat tussen PO en VO niet reëel en willen we graag dat het salaris van PO en VO leerkrachten gelijk wordt.)

Onze hoofdreden is het verlichten van de werkdruk. Elke basisschool zou de beschikking moeten hebben over een fulltime conciërge en een administratieve kracht voor meerdere dagdelen. Daarnaast extra ’handen’ in de klas om nog beter te worden in wat we al doen: goed onderwijs verzorgen voor uw kind(eren).

Ons schoolbestuur ondersteunt de aktie van het basisonderwijs. U kunt hier meer over lezen in deze brief (/content/26348/download/clnt/77293_2017-09-18_Stakingsbrief_CVB_Flore.pdf).

Wij begrijpen dat het voor u mogelijk hinderlijk is om opvang te moeten regelen. Mocht u dit niet kunnen realiseren, dan kunt u -tegen betaling- gebruik maken van de opvang in onze school door SKH. U kunt de opvang regelen door te bellen met de afdeling Klantcontact: 072- 5712045. Speciaal voor stichting Flore hanteert SKH op 5 oktober een aangepast tarief.

Wij staan en gaan voor goed onderwijs! De politiek zal moeten inzien dat er aanpassingen nodig zijn. Wij hopen van harte dat u onze aktie ondersteunt.