Kindcentrum St. Jan in Waarland gaat van start

Opvang en onderwijs onder één dak

Ook in Waarland opent een kindcentrum haar deuren. Met de overname per 1 juni van de locatie Waarland van kinderopvang ‘De Keet’ door Stichting Kinderopvang Heerhugowaard (SKH) ontstaat een kindcentrum voor alle kinderen uit Waarland en omgeving. Stichting Flore is met SKH een unieke en verregaande samenwerking aangegaan om hun ideaal, een gezamenlijk aanbod voor kinderen van 0 tot 13 jaar waar te maken. Na de zomer gaat het echt van start, dan is de school verbouwd, het terrein aangepast voor de jonge kinderen en is kindcentrum St Jan de ontwikkelplaats voor de jeugdige kinderen.

Visie op ontwikkeling
Maruska Kuin, directeur van de basisschool en Martine Wagenaar, locatiemanager opvang (functienamen die in de toekomst waarschijnlijk zullen verdwijnen) hebben heel veel zin in de samenwerking. Tijdens het overnameproces vonden zij elkaar al snel in hun ideaal voor het kind: één visie voor kinderen van 0 – 13 jaar, zonder drempels tussen opvang en onderwijs, letterlijk geen muren tussen peuters en kleuters, één gezamenlijk thema voor de jongere kinderen. De leidsters van De Keet gaan na de zomer in het kindcentrum St. Jan werken, de vertrouwde gezichten voor de kinderen blijven dus. En, ook een geruststellende gedachte, de tarieven voor opvang blijven gelijk.

Centraal in de Waarlandse gemeenschap
Het kindcentrum profileert zich met een open, landelijk karakter en doordat het letterlijk midden in het dorp is gevestigd, staat het ook midden in de hechte Waarlandse gemeenschap. Maruska: “We trekken straks ook écht de gemeenschap in, met de kinderen naar de plaatselijke bakker, op bezoek bij de opa van een kind omdat deze jonge geitjes heeft, noem maar op”. En, vult Martine aan: “ook voor onze benodigdheden of aanpassingen aan het gebouw of terrein zoeken we heel bewust de plaatselijke leveranciers op, waarmee we de binding met het dorp versterken.” Ook de gemeente Schagen heeft zich heel meewerkend opgesteld om de noodzakelijke aanpassingen aan het terrein mogelijk te maken. Zij zien ook de meerwaarde van een kloppend onderwijshart voor een dorp als Waarland.

Voor meer informatie: www.sintjanwaarland.nl en www.kinderopvang-heerhugowaard.nl

_MG_9026 _MG_9026