Oproep MR-ouderlid verkiezing 2017!

ingevoerd op 06-02-2017

Ouder gezocht voor de MR: Meepraten op school? In de MR natuurlijk!

Wat is een Medezeggenschapsraad (MR)?

Elk schoolbestuur moet op grond van de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) een MR instellen. In het basisonderwijs bestaat de MR uit een personeels- en oudergeleding. Op Sint Jan School bestaat zowel de personeels- als de oudergeleding uit 3 leden.

Wat doet een MR?

Medezeggenschap geeft ouders en leerkrachten die bij de school betrokken zijn de mogelijkheid mee te praten over alles wat er in en rond de school gebeurt. Als individu kun je vaak weinig invloed uitoefenen op situaties die op de school spelen. Door medezeggenschap kunnen ouders en leerkrachten zich samen inzetten voor de school en het onderwijs. De MR heeft twee soorten rechten: adviesrecht en instemmingsrecht. Bij adviesrecht kunt u denken aan de regeling van de vakanties, een wijziging van het lesrooster, het onderhoud van het gebouw en het beleid m.b.t. toelating en verwijdering van leerlingen. Er worden adviezen gegeven die tot verbeteringen kunnen leiden.
Onder het instemmingsrecht valt onder meer de schoolgids, het schoolreglement, het beleid inzake ouderparticipatie en de besteding van de vrijwillige ouderbijdrage.
De MR wordt door de directie ook gebruikt als klankbord en vice versa, waardoor de MR een sterk overlegorgaan is geworden.

Vacature oudergeleding

Eind van het schooljaar 2016/2017 eindigt voor Marleen Pauw, voorzitter en lid van de oudergeleding, haar 3-jarige termijn en zij zal zich niet herkiesbaar stellen. Dit betekent dat er één vacature is waarvoor wij een enthousiaste ouder zoeken. We zoeken iemand die zich vanaf half augustus (het begin van het nieuwe schooljaar 2017/2018) voor een termijn van 3 jaar beschikbaar wil stellen.

Wie mogen er lid worden?

Alle ouders (of voogden) met een kind op de Sint Jan School kunnen zich voor de MR verkiesbaar stellen, zonder dat er bepaalde eisen aan hen mogen worden gesteld.

Hoe kunt u lid worden?

Ouders kiezen de oudergeleding, teamleden kiezen de personeelsgeleding,

Waarom zou u in de MR gaan?

Als MR-lid kunt u een positieve bijdrage leveren aan de gang van zaken op de Sint Jan School. U bent nauw betrokken bij de school, kunt meepraten en -beslissen over het beleid, krijgt meer contact met andere ouders, het team en het bestuur en doet op allerlei uiteenlopende gebieden een schat aan ervaring op.

Heeft u nog vragen?

Voor verdere informatie of vragen kunt u zich wenden tot ouders die momenteel zitting hebben in de MR:

- Marleen Pauw

- Kim Beemsterboer

- Annemarie Jaspers

Geïnteresseerd?

Meldt u zich dan als kandidaat aan via een e-mail naar mr@sintjanwaarland.nl (mailto:mr@sintjanwaarland.nl) met als titel MR-kandidaat/oudergeleding. Voeg een korte tekst toe waarin u zich voorstelt als kandidaat (met foto) en geef aan waarom u zich kandidaat stelt. Deze informatie gebruiken wij om de ouders te informeren in de volgende nieuwsbrief. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot 11 maart 2017

 

 

 

MR MR