De Poetsbus onderweg naar de Sint Jan!

ingevoerd op 01-02-2017

Op 13 maart parkeert de Poetsbus haar omgebouwde Amerikaanse schoolbus voor de deuren van de Sint Jan. Jeugdtandverzorging Poetsbus richt zich op het voorkomen van gaatjes onder de Noord-Hollandse jeugd. Dit is hard nodig, want meer dan de helft van het Noord-Hollandse kindergebit heeft gaatjes!

 

De Poetsbus is geen vervanging voor de tandarts maar een toevoeging aan preventie.

In de Poetsbus leren de kinderen hoe ze hun tanden beter kunnen poetsen. De voorlichting is individueel afgestemd op de aandachtsgebieden, uw kind wordt persoonlijk begeleid.

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering volledig verzekerd voor tandheelkundige zorg.

Een bezoek aan de Poetsbus, evenals de (halfjaarlijkse) controles bij de tandarts en preventie assistent, worden alle 100% vergoed vanuit de basisverzekering en gaan niet van het eigen risico af.

 

Op 1 maart krijgen de groepen 1 t/m 7 een klassikale poetsles en ontvangen alle kinderen een brief gericht aan de ouder met een uitgebreide introductie. De toestemmingformulieren worden woensdag 8 maart opgehaald, deze kunnen ook later nog worden ingeleverd. De daadwerkelijke Poetsbus bezoeken vinden plaats op maandag 13 en dinsdag 14 maart. Enkel de kinderen die toestemming hebben gekregen zullen tijdens deze 2 dagen worden uitgenodigd in de bus.

Voor meer informatie en een introductiefilm van ons project en werkwijze zie: www.poetsbus.nl

 

                

poetsbus poetsbus