Nieuws uit de kleutergroepen

ingevoerd op 30-08-2016

De eerste twee dagen van het nieuwe schooljaar zitten er alweer bijna op. 

Wij hopen dat de kinderen thuis enthousiast hebben verteld dat een aantal activiteiten niet meer zo gaan als ze gewend waren. 

Vanaf dit schooljaar wordt er groepsdoorbrekend gewerkt. Dat wil zeggen dat kinderen van zowel de vlindergroep als de dolfijnengroep voor een gezamenlijk activiteit kunnen kiezen. In de praktijk spelen dus bijvoorbeeld kinderen van de vlindergroep en de dolfijnengroep samen in de gezamenlijke bouwhoek. Deze hoeken bevinden zich voornamelijk op de gang. Hier zijn namelijk deze hoeken gecreëerd.

In de gang bevindt zich een ’restaurant’. Aan deze tafel kunnen de kinderen van beide groepen gedurende een bepaalde periode in de ochtend hun eten en drinken nuttigen. We hebben er inmiddels een ontzettend leuke ervaring mee. 

 

De inloop die U gewend bent van voorgaande jaren zal op een andere manier ingevuld gaan worden, omdat er vanwege het groepsdoorbrekend werken minder tafels zijn in de beide lokalen. We zullen U hier zo snel mogelijk verder over informeren.

Vanaf volgende week wordt er weer gegymd. We willen U vragen om uw kind alleen gymschoenen (voorzien van naam) mee te geven. Deze worden in de klas in een bak bewaard. 

 

Vanaf de derde schoolweek gaan we starten met een thema dat in het teken zal staan van kunst. Informatie volgt.

 

Tot zover een bericht van de kleuterjuffen.

DSC09551 DSC09551