Sofiegroepen 5 t/m 8 - Einstein was dyslectisch?

ingevoerd op 10-05-2016

In de afgelopen weken hebben we ontdekt dat we allemaal verschillende talenten hebben die we allemaal op verschillende manieren gebruiken en ontwikkelen. Dat de één andere dingen kan dan de ander is voor ons volstrekt normaal.

Dat je graag dingen zou kunnen, of willen ontwikkelen, die een ander al kan heet leergierigheid en als je denkt dat je dingen kunt bijleren of ontwikkelen dan heb je een groei-mindset. Dat je je niet hoeft te laten belemmeren door dingen die je minder goed kunt heeft Einstein bewezen. Einstein kon op jonge leeftijd al ontzettend goed rekenen maar snapte niets van de talige vakken, hij moest steeds nablijven en kreeg strafwerk omdat hij zijn taalwerk niet goed maakte. Einstein bleek dyslectisch te zijn.

Toch heeft deze geniale man gezorgd voor de relativiteitstheorie en de theorie over de snelheid van het licht. Vandaag hebben we bijvoorbeeld geleerd dat de zonnestralen die we zo heerlijk op ons lijf voelen eigenlijk al acht minuten oud zijn en dat het licht van de dichtsbijzijnde ster eigenlijk al viereneenhalf jaar oud is. Dit zorgde natuurlijk voor veel verbazing en vragen bij ons. We hebben in de stijl van Einstein een gedachtenexperiment gehouden.

Volgende keer gaat Stephen Hawkings ons laten zien dat je je echt nergens door hoeft te laten belemmeren.

 

Albert_Einstein_Head Albert_Einstein_Head