Sofiegroepen 5 t/m 8 - Is intelligentie vaststaand?

ingevoerd op 19-04-2016

Na de evolutietheorie van Darwin, waarbij mens en dier die zich kunnen aanpassen aan de omgeving betere overlenvingskansen hebben, hebben wij vorige week gesproken over de theorie rond aangeleerd of aangeboren. Dit leverde een heel interessant gesprek op.

Deze week hebben wij gekeken naar de theorie van Carol Dweck, zij ontdekte dat volwassenen en kinderen op twee heel verschillende manieren kunnen denken:

-vanuit een fixed (vaste) mindset

-of vanuit een growth (groei) mindset

Mensen en kinderen met een vaste mindset geloven dat je met een bepaalde hoeveelheid ’slimheid’ geboren wordt en dat dat de rest van je leven niet meer verandert.

Mensen en kinderen met een groei mindset geloven dat iedereen kan groeien. En dan bedoelen ze natuurlijk niet in de lengte. Ze bedoelen dat de dingen die bij je passen beter en sterker kunnen worden. En dus kunnen ’groeien’ of ontwikkelen. Ze zeggen; iedereen kan slimmer worden!

We hebben door middel van wat quizvragen uitgezocht welke mindset we zelf hebben en hier bleken inderdaad verschillen in te zijn. De komende weken gaan we ontdekken wat de verschillende mindsets betekenen voor het leren van de kinderen.

Poster_Fixie_en_Growie Poster_Fixie_en_Growie
doosjekwaliteitenspel doosjekwaliteitenspel
Growth-v-Fixed Growth-v-Fixed