Sofiegroep 5 t/m 8; Darwin en de evolutietheorie

ingevoerd op 05-04-2016

Na Leonardo da Vinci met zijn vele talenten, waarbij wij onze eigen talenten ontdekten gaan we deze week aan het werk met een ander genie. Charles Darwin!

Darwin kennen wij van de evolutietheorie en dit sluit mooi aan bij de vraag die de kinderen aan het begin van dit blok stelden; ’Word je geniaal geboren of kun je later geniaal worden?’. Een moeilijke vraag waar de geleerden het nog lang niet over eens zijn. Er zijn hier twee kampen in te onderscheiden; Nurture & Nature. Met andere woorden nurture (opvoeden) gedrag en intelligentie worden aangeleerd. En nature (natuur) gedrag en intelligentie zijn aangeboren. We hebben niet de illusie dat wij deze vraag binnen de Sofiegroep kunnen beantwoorden maar het is zeker een mooi onderwerp om over te filosoferen.

Darwin ontdekte de evolutietheorie maar was in het begin bang om dit aan anderen te vertellen. Wat doe jij als je een ontdekking hebt gedaan? Hoe kom jij voor je mening uit? Mag je alles altijd zeggen? Ook weer een mooi onderwerp voor gesprek.

Bij dit onderwerp zijn ook filmpjes die wij hebben gekeken, zij geven een helder en duidelijk beeld over het leven en de theorie van Darwin.

https://www.youtube.com/watch?v=u9avRKtQ1sA 

https://www.youtube.com/watch?v=NPZ2y5tI68Q

charles Darwin charles Darwin
darwin 2 darwin 2
darwin 3 darwin 3