Taaldorp 2018 (gr. 4 t/m 8)

ingevoerd op 09-05-2018

Hoe vaardig ben jij in het gebruik van de Nederlandse taal in de praktijk? In de aula wordt woensdag 27 een dorp ingericht met een zwembad, dierenwinkel en eerste hulp-post. Er worden drie levensechte situaties in Taaldorp nagespeeld. Je gaat argumenteren bij het zwembad, je gaat solliciteren naar een bijbaantje in de dierenwinkel en je gaat hulp verlenen als dokter.

In jouw paspoort wordt door de zwembadbeheerder, de manager van de dierenwinkel en de patiënt (volwassenen) aangegeven hoe goed jij bovenstaande opdrachten voltooid hebt.

 

Informatie voor de volwassenen

Onderstaande ouders hebben zich opgegeven om hun medewerking te verlenen tijdens dit Taaldorp. Alvast enorm bedankt voor uw inzet. 

 

Woensdagaochtend 27/6 (08:30 aanwezig voor instructie - tot 12:15 uur)

Sylivia Groen

Diane Bruin

Madelon Westerhof-Kat

Andrea Haywood

Shannon Mulder

Mariska Dekker

Nicolle Bekker

Michelle van den Boom

Huub Jaspers

Petra van der Gulik

Jorine Haver

 

Het zou mooi zijn als er naast bovenstaande elf personen nog een twaalfde persoon bij kan zijn. Kent u iemand die het leuk vindt? Laat het me weten.

Op de dag zelf kunt u kijken welke rol u wilt vervullen. Halverwege het dagdeel kunt u ook (een aantal keer) wisselen van rol in overleg met uw ’collega’s’. De drie betekenisvolle situaties worden drie keer uitgezet. Ongeveer drie kwartier lang is één klas aanwezig in de aula. De kinderen komen individueel, met een paspoort, naar u toe voor een gesprekje van ongeveer 2 tot 3 minuten. De kinderen oefenen soortgelijke situaties vooraf in de klas en weten dus ongeveer wat ze kunnen verwachten. U daagt de kinderen uit tot goed taalgebruik op een zo hoog mogelijk niveau. Per situatie ligt er een instructiekaart voor u met een aantal hulpsteuntjes per leerjaar. Het is echter aan u om het gesprek elke keer weer aan te passen aan de input van de leerling en zijn of haar niveau. Na het gesprekje beoordeelt u het gesprek door uw handtekening te zetten in het paspoort van de leerling bij 1, 2 of 3 sterren.

 

Tot slot: heeft u materialen die wij mogen gebruiken om het zwembad, de dierenwinkel of de dokterspraktijk in te richten, dan willen wij die graag van u lenen. U kunt deze materialen inleveren bij Boy in de week voorafgaand aan het Taaldorp (tot dinsdgamiddag 26 juni, dan richten de leerkrachten Taaldorp in).

 

Gegroet!

Ook namens de andere leerkrachten van groep 4 t/m 8,

meester Duco (e-mail, klik hier) (mailto:duco.stam@sintjanwaarland.nl)

taaldorp-groot taaldorp-groot