Excursies, uitjes en een volle agenda - groep 7a

ingevoerd op 13-01-2016

In oktober zijn de kinderen van groep 7a met juf Margo naar de bibliotheek geweest en zijn zij een uitdaging aangegaan. Alle opdrachten van deze uitdaging zijn gemaakt en dus gaan we op donderdag(ochtend) 21 januari naar de bibliotheek om onze beloning op te halen. Margriet, de bibliothecaresse, heeft beloofd een griezelspeurtocht door de bibliotheek uit te zetten. We zijn op zoek naar ouders die ons naar de bibliotheek kunnen brengen en ook zouden we weer graag opgehaald worden. Kunt u ons donderdagochtend rijden dan horen we dat graag.

 

Afgelopen week zijn we schoolbreed begonnen met het thema ”dorpen en steden”. Binnen dit thema vallen verschillende vakken. Voor het vak Geschiedenis gaan wij een historische wandeling door Waarland maken met verschillende opdrachten bij markante punten in het dorp. Op maandag(ochtend) 25 januari gaat groep 7a aan de wandel en we zijn op zoek naar ouders die een groepje willen begeleiden. Houdt u wel van een wandelingetje, ongeveer twee uur, en wilt u ook meer weten over de geschiedenis van Waarland? Dan kunt u zich opgeven om mee te wandelen, hoe meer ouders er mee willen wandelen hoe kleiner de groepjes kunnen worden.

Ook binnen dit thema valt de vuil-prik-actie die groep 7 ieder jaar doet. Onder Maatschappijleer gaan wij kijken wat de verstedelijking met het milieu doet. De gemeente zorgt ervoor dat wij op donderdag 11 februari (in de ochtend) materialen om schoon en veilig te prikken krijgen. Na afloop verzorgt de gemeente een mooie en inspirerende presentatie over milieuvervuiling, plasticsoep enz. Ook hier is het fijn als een aantal ouders willen helpen zodat we in kleine groepjes uiteen kunnen gaan.?

 

Verdere uitjes, waarvoor geen extra hulp nodig is, die u in de agenda kunt noteren zijn:

Maandag 1 februari hebben wij en muziekvoorstelling in het Dorpshuis.

Maandag 8 februari vieren wij, op uitnodiging van de Kluivers, carnaval in het Dorpshuis.

Dinsdagmiddag 16 februari wordt het thema ’dorpen en steden’ feestelijk afgesloten, iedereen is hierbij van harte welkom.

 

Cito: In een vorige mail heb ik u gevraagd om de komende weken rekening te houden met de afname van Cito. Ik merk, en hoor van de kinderen, dat u hier gehoor aan geeft. Ik wil u hier alvast van harte voor bedanken.

bus bus