Nieuws uit groep 5

ingevoerd op 27-11-2015

Donderdag 26 november:

Vandaag hebben de kinderen de samenvatting van blok 7 aardrijkskunde meegekregen naar huis. De overgeslagen blokken komen tijdens het thema en later in het jaar aan de orde. Volgende week donderdag 3 december krijgen de kinderen de toets.

Veel succes met leren.

 

Maandag 23 november:

Vorige week hebben we een start gemaakt met de min-sommen onderelkaar. Klik het item vakken aan, ga dan naar rekenen en klik op het filmpje met de lange uitleg. Daar ziet u precies de stappen zoals uw kind het krijgt uitgelegd op school. Ook wij zetten alle stappen op papier. Als u met uw kind gaat oefenen is het fijn als dat op deze manier wordt gedaan om verwarring te voorkomen.

 

Vrijdag 13 november

Vandaag hebben de kinderen de samenvatting van Natuniek mee naar huis gekregen. Volgende week vrijdag, 20 november, krijgen zij een toets.

Veel succes met leren.

 

Donderdag 12 november

De kinderen hebben op donderdag 5 november de samenvatting van geschiedenis mee naar huis gekregen. Volgende week donderdag hebben zij een toets over dit hoofdstuk.

Succes met leren.

 

Maandag 2 november

Vandaag gaan de kinderen een fietscontrole uitvoeren. 

De kinderen mogen bij uitzondering vandaag (de middag) allemaal op de fiets naar school komen. 

 

Rekenen.

Vandaag zijn we begonnen met het onderelkaar zetten van de plussommen. Als u thuis aan de slag gaat, zou u dan eerst op de site willen kijken onder: vakken - rekenen - uitleg plussommen. Er staat een filmpje waarop u kunt zien hoe wij deze sommen aanbieden op school.

 

 

megafoon megafoon