Topografie 'nieuw' (gr. 6, 7a, 7b/8b)

ingevoerd op 02-10-2015

In de groepen 6, 7a en 7b/8b werken we sinds dit schooljaar met nieuwe lessen en toetsen voor topografie. Elk kind heeft een topomapje gekregen. Dit mapje gebruiken zij tot en met groep 8: een soort topo-portfolio dus.

Een week voorafgaand aan de toets, wordt er een les gegeven. Tijdens de les maken de kinderen gevarieerde en betekenisvolle opdrachten die betrekking hebben op de (nieuw) te leren topografische namen. Tijdens de les zijn de kinderen dus al aan het leren. Vervolgens krijgen zij een week de tijd om thuis deze namen nog eens te herhalen. Daarna vindt de toets plaats.

De gemaakte opdrachten worden toegevoegd aan het topomapje. Let wel: waar geoefend wordt, worden ook fouten gemaakt. De kinderen kunnen tijdens het leren terugvallen op de toegevoegde basiskaarten: Nederland, Europa en de wereld.

Meer informatie over de opzet en lesstofopbouw is te vinden in het topomapje in de ’inleiding’.

Hier zijn lege kaarten te vinden waarmee geoefend kan worden. (http://www.sintjanwaarland.nl/pg-26348-7-84757/pagina/vakken_wereldorintatie.html)

 

Groep 6 en 7a: de eerste les heeft reeds plaatsgevonden. Het topomapje hebben de kinderen mee naar huis. Toets 1 wordt op vrijdag 9 oktober afgenomen.

Groep 7b/8b: de eerste les moet nog plaatsvinden.

NederlandseProvinciesLarge NederlandseProvinciesLarge