De Brandweerclub (gr. 4-8)

ingevoerd op 23-08-2015

Dit schooljaar zijn we in de groepen 4 tot en met 8 gestart met een nieuwe methode voor technisch lezen: Station Zuid. 

Station Zuid is de naam van de oude brandweerkazerne in het plaatsje Zummel. Deze oude brandweerkazerne vormt voor De Brandweerclub, een clubje van vijf vrienden, de basis voor allerlei avonturen. De kinderen luisteren wekelijks naar de avonturen van De Brandweerclub die via het digibord worden voorgelezen.

Na iedere cliffhanger, eens in de twee weken net voor het weekend, krijgt uw kind een code mee met de uitnodiging thuis in te loggen op de website www.debrandweerclub.nl (http://www.debrandweerclub.nl) en verder te lezen. Thuis lezen heeft een positief effect op het leren lezen. De website biedt korte teksten die aansluiten op het niveau van de lessen op school en op het vervolgverhaal. Als ouder speelt u een belangrijke rol bij de leesontwikkeling van uw kind. Met deze website heeft u een extra mogelijkheid in handen om het leesgedrag van uw kind te stimuleren.

 

Boekentips en leesnieuws

Naast teksten biedt de website ook boekentips. Dit zijn altijd boeken die passen bij het niveau van de lessen op school en bij het thema dat in de lessen centraal staat. Daarnaast biedt de website leesnieuwtjes met leuke weetjes, en actueel leesnieuws. Ook de boekentips en leesnieuwtjes zijn op het technisch leesniveau van de groep van uw kind geschreven.

 

Veel leesplezier,

team Sint Jan

 

PFBbeeldStationZuidTN PFBbeeldStationZuidTN