Open-boek-toets Natuniek (gr. 6b/7b)

ingevoerd op 16-1-2015

Zoals je op de vakpagina wereldoriëntatie (http://www.sintjanwaarland.nl/pg-26348-7-84757/pagina/vakken_wereldorintatie.html) kunt lezen, krijg je verschillende soorten toetsten. Vrijdag 23 januari is er een open-boek-toets Natuniek. In de klas hebben we het doel van deze manier van toetsen besproken:

1. In het onderwijs na de basisschool worden voor enkele vakken open-boek-toetsen afgenomen. Je leert hoe dit werkt (doet ervaring op) en hoe je je moet voorbereiden op zo’n toets.

2. Je leert snel informatie opzoeken in (les)boeken door gebruik te maken van de inhoudsopgave, de titels, tussenkopjes en afbeeldingen. Ook de begrippenlijst achterin is handig. Je bent dus met Natuniek en begrijpend lezen bezig. Afgelopen week hebben we bovenstaande met het Natuniek les- en werkboek geoefend.

Ook hebben we besproken dat je je wel degelijk moet voorbereiden op zo’n open-boek-tentamen. Je hebt niet de tijd om alle antwoorden rustig op te zoeken in het lesboek of het werkschrift. Er is een tijdslimiet. Doordat je de lessen Natuniek gevolgd hebt en je de samenvatting thuis bestudeert, heb je voldoende basiskennis. Je weet waar je deze informatie in het boek kunt vinden zodat je ook (snel) de meer gedetailleerde informatie kunt vinden.

Groep 7 maakt voor deze toets geen aantekeningen. (Groep 6 doet dit normaal ook al niet.)
Open-boek-toets Natuniek Open-boek-toets Natuniek