Acht weken in 6b/7b

ingevoerd op 6-10-2014

De eerste acht schoolweken zijn bijna voorbij. Enerzijds zijn dat nog ’maar’ acht weken. Anderzijds lijkt het alsof we al jaren bij elkaar in de klas zitten.

Met rekenen zijn we in groep 6 vooral bezig met het uitbreiden van de getallenlijn tot 100.000. Ook zijn we veel met verhoudingstabellen aan het rekenen. In groep 7 wordt veel gewerkt met het rekenen van absolute getallen in combinatie met breuken. In beide groepen is veel aandacht voor het onder elkaar (cijferend) uitrekenen van plus-, min-, keer- en deelsommen. (Instructiefilmpjes) (http://www.sintjanwaarland.nl/pg-26348-7-84753/pagina/vakken_rekenen_en_wiskunde.html)

Groep 7 heeft een mindmap bij het geschiedenisonderwerp ’Pompeii’ gemaakt. Beide groepen zijn nu bezig met een informatieve aardrijkskundeposter.

Ook wordt er flink geknutseld (en een beetje gekliederd) met kranten en lijm. We maken Hindoeïstische goden met een olifantenkop. Na de vakantie beginnen we alweer aan de lampionnen. Allemaal passend bij het thema ’feesten in wereldgodsdiensten’. Onze klas besteedt in het bijzonder aandacht aan het Hindoeïsme. Resultaten kunt u op de kijkavond zien!

Colet Nierop heeft een muziekles met een harp gegeven. Wat een prachtig instrument. Zij geeft muziekles in Harenkarspel.

En daarnaast staan ook nog al die andere vakken op het lesprogramma. Denk bijvoorbeeld aan spelling, Engels en taal. Ook besteden we elke maandag aandacht aan een sociaal-emotioneel thema. Vandaag hebben de kinderen een gevoelensvulkaan gemaakt. Ook hebben ze geleerd wat verschillende soorten muziek met je gevoel doet.

Al met al wordt er dus heel hard gewerkt in groep 6b/7b.

Ik ben trots op ’mijn’ kids!
Meester Duco
Creatief! Creatief!
Harp-muziekles Harp-muziekles
Aardrijkskundeposter Aardrijkskundeposter
Instructie poster op digibord Instructie poster op digibord
Aardrijkskundeposter Aardrijkskundeposter
Aardrijkskundeposter Aardrijkskundeposter
Creatief Creatief
Mindmap Mindmap