Palmpasenstok groep 8

ingevoerd op 13-04-2017

Op 3 april jl. kreeg ik een emailbericht van juf Marianne. Groep 8 had een mooie palmpasenstok gemaakt. Tijdens de bespreking bleek dat onze dochter Esmee een mooie emotioneel betoog had gehouden over Lotta. En de hele klas heeft unaniem besloten dat de stok voor Lotta is.

Lotta is de dochter van een van mijn collega’s. Na de scheiding met haar stiefmoeder kwamen Lotta en haar vader na vele omzwervingen terecht in een studentenwoning. Met z’n tweetjes hebben ze een aantal maanden moeten ‘wonen’ in een zolderkamertje, niet meer dan 15 m2 groot. Er was een hele smerige gezamenlijke keuken, badkamer en toilet. Eigenlijk mensonterend! Deze ruimte was ook veel te klein om haar stiefbroertje en stiefzusjes daar te laten blijven in ‘t weekend.

Dankzij de tomeloze inzet van mijn collega Carla en Stichting MEE hebben ze uiteindelijk een urgentie verklaring gekregen van de gemeente Alkmaar. Sinds een paar weken wonen ze op een flat in Alkmaar. Er moet nog heel wat gebeuren in de flat, alle meubels hebben ze gekregen van vrienden en collega’s.

Na de palmpasenviering van afgelopen zondag zijn Esmee en ik naar Lotta gegaan. De mooie palmpasenstok in de auto met nog een tas met kleding voor Lotta en een tas met boodschappen.

Lotta liet vol trots hun flat zien, oh ze was zo blij met haar eigen kamertje. Lotta was zoooo blij met de palmpasenstok. Ze waren er echt ontroerd van en vonden het super lief.

Hierbij wil ik dan ook namens Lotta en haar vader groep 8 heel hartelijk bedanken voor het mooie gebaar!

Met vriendelijke groet,

Laura Schuurman

palmpasenstok palmpasenstok
esmee esmee