Nieuws uit de dolfijnengroep

ingevoerd op 17-11-2016

Beste ouders, verzorgers van de dolfijnengroep,

Juf Jenny, juf Antoinet, juf Jeanette en juf Marion volgen een opleiding specialist jonge kind. 
Vanuit de opleiding zullen er het komende schooljaar verschillende onderzoeken plaatsvinden om zo tot een mooie visie op onderwijs aan het jonge kind te komen. 

Er hebben inmiddels al een aantal veranderingen plaatsgevonden. Zo werken de kinderen van de dolfijnengroep en de vlindergroep veel met elkaar in hoeken op de gang. Op deze manier ontstaat er meer rust en ruimte om te spelen.
We maken samen gebruik van ons restaurant op de gang. Tussen 9.30 uur en 10.30 uur hebben de kinderen de gelegenheid om te eten en te drinken. De kinderen bepalen zelf op welk moment ze iets willen eten of drinken. Sommige kinderen zijn snel klaar, sommige kinderen hebben meer tijd nodig. De kinderen hoeven dus niet meer op elkaar te wachten en kunnen daardoor gewoon doorspelen.

Wat ook een punt van aandacht heeft is het werken met weektaken. Sommige kinderen maken de weektaken, omdat ze dan een beloning krijgen. We onderzoeken wat de meerwaarde is van het werken met weektaken en of we eventuele doelen ook op een andere manier kunnen bereiken. 

Op woensdag 30 november krijgen de kinderen hun portfolio mee naar huis. In het portfolio zitten werkjes en foto’s van de kinderen en jullie kunnen lezen waaraan de kinderen de afgelopen weken/maanden aan hebben gewerkt. Maar, als u vragen heeft of ergens over twijfelt, kom naar de leerkracht toe zodat we u direct en gericht antwoord kunnen geven.

Met vriendelijke groetjes,
Juf Antoinet

dolfijnen-cat1 dolfijnen-cat1