Medezeggenschapsraad: over privacy en signaalfunctie

ingevoerd op 25-11-2015

Recent vergaderde de Medezeggenschapsraad (MR) en wij brengen jullie graag op de hoogte van de onderwerpen die ter sprake zijn gekomen. 


Contact met Oudervereniging
Annemarie Jaspers en Elske Zonneveld waren aanwezig op de jaarvergadering van de Oudervereniging. Om een duidelijker beeld te krijgen van elkaars werkzaamheden zullen wij de vastgestelde notulen van de MR-vergaderingen naar de Oudervereniging doorsturen. Wij ontvangen dan ook weer de notulen van de Oudervereniging. 


Privacy leerlingen
Wij hebben in de afgelopen vergaderingen regelmatig gesproken over de privacy van onze leerlingen. Het is voor leerlingen en leerkrachten ontzettend leuk om foto’s te delen van de activiteiten die onder schooltijd plaatsvinden. De kinderen staan nooit alleen op de foto en er worden geen portretten van kinderen op de website geplaatst. De MR zou het in verband met de privacy beter vinden om deze foto’s af te schermen d.m.v. een wachtwoord. Helaas is dat op dit moment nog niet mogelijk door het huidige websitesysteem. De stichting Flore is wel bezig om het afschermen van gedeeltes van de websites bij alle scholen aan te pakken. Wij laten het onderwerp regelmatig terugkomen op de agenda en houden jullie op de hoogte. 


Signaalfunctie
Eén van de taken van de oudergeleding van de MR (Kim, Annemarie en Marleen) is onze signaalfunctie naar de directie toe m.b.t. reacties van ouders op het beleid van de Sint Janschool. Wij hoorden bijvoorbeeld veel reacties over de plannen om in de bovenbouwklassen geen lampionnen meer te maken. Naar ons idee is het goed opgepakt door school en De Keet en was de knutselmiddag op woensdag 4 november een groot succes. 

Een andere taak is toetsen van onderwerpen die de directie bij ons kan neerleggen. Wij kijken door de ogen van ouders en kunnen adviseren over de manier waarop ouders worden geïnformeerd. 

Als er zaken zijn die je als ouder bezig houden over het beleid, dan kun je die altijd bij een van ons neerleggen om te bespreken in een MR-vergadering. De volgende vergadering staat gepland op 12 januari. 

 

Marleen Pauw

Voorzitter MR 

MR MR