6 november: Kijkavond

Lichtjesstoet

Kijkavond op de St. Janschool

Vanaf begin september zijn de kinderen op de St. Janschool bezig met het kennismaken met verschillende godsdiensten en hun feesten. Ze hebben geluisterd, gekeken, gepraat en zich verbaasd. En door te schrijven, tekenen, knutselen, zingen en spelen kreeg het allemaal een plaats. Mooi was dan ook om een kind te horen zeggen dat geloven soms best wel op elkaar leken.

Ook de kinderboekenweek, die vol zat met feesten, is achter de rug.

Het wordt nu tijd om al deze feesten af te sluiten, het wordt tijd voor een feestfinale!

De school wil alle kinderen (en ouders) ophalen voor de kijkavond van 6 november.

Een lichtjesstoet start om 18.15 uur met alleen de leerkrachten (met een lichtje) vanaf school. Zij wandelen door het dorp en de kinderen (ook met een lichtje) sluiten zich aan zodra de stoet in hun buurt komt. Zo wordt het een lichtgevend lint, dat steeds langer wordt, en dat zich slingert door het dorp op weg naar school.

Helaas kunnen we niet langs alle huizen van alle kinderen lopen. Dat zou teveel tijd kosten. Daarom moet elk kind (ouder) de wandelroute van te voren bekijken en zelf beslissen waar en hoe laat hij (of zij) het beste kan aansluiten.

Wat een geweldig gezicht zal het zijn als werkelijk alle kinderen zouden meedoen en een lichtje zouden dragen. Dat hoeft niet een lampion te zijn, het kan ook een fietslampje of lightstick of zaklamp zijn. Helemaal fantastisch zal het er uit zien als de mensen, die aan de route wonen, zouden zorgen voor lichtjes aan de weg of in de tuin (en dan de lampen in huis uit).

De route is als volgt:

Start: St. Janschool – Volleringweg – Lantmanstraat – de Doorbraak – De Oude Weid – ‘t Modderweidje – Bloemstraat – Rozenstraat – Tulpstraat – Zebrapad – School.

Wij hopen op een sfeervolle tocht met goed weer.

route lichtjesstoet route lichtjesstoet