Gouden Ster voor tussenschoolse opvang Sint Janschool

ingevoerd op 14-10-2014

Het is allemaal piekfijn in orde bij de tussenschoolse opvang (TSO) op de Sint Janschool. Dat bewijst de Gouden Ster die het TSO-team afgelopen vrijdag kreeg uitgereikt door Ed van Veen van TSO Voorbeeldschool (http://www.tso-voorbeeldschool.nl).

Net als in 2012, toen de Sint Janschool de eerste school in Noord-Holland was die het TSO-voorbeeldschool-certificaat kreeg, is de school nu weer de eerste in de provincie die het keurmerk voor twee jaar verlengd ziet. Een mooie prestatie van het TSO-team: Anja Post, Sharon de Groot, Irma Molenaar, Petra Lamping, Marian Dam, Maaike Ham en Lia Albers.

De locatie en de huiselijke sfeer in de aula, de invulling, de afwisseling in leeftijdsgroepen en de persoonlijke begeleiding: ze scoren hoog in de beoordeling. “Het TSO-team heeft goed contact met de kinderen en praat echt met ze”, lichtte Ed van Veen zijn beoordeling toe. Dat de groep overblijvers is opgedeeld in onderbouw en bovenbouw en dat ze om de beurt buiten spelen of eten, oogst ook waardering. “Spelen op dat schitterende plein is haast romantisch”, zei Van Veen. “Echt dorps. En dat de kinderen in de middagpauze kunnen loomen, geeft aan dat de TSO hier bij de tijd is.”

Andere criteria waarop getoetst en aan voldaan is, zijn:
-scholing TSO-medewerkers: 50% van het TSO-team moet hiervoor speciaal geschoold zijn. Het TSO-team van de Sint Janschool is bijna volledig geschoold én volgt jaarlijks een training.
-werken met een presentielijst
-de aanwezigheid van VOG’s (verklaring omtrent gedrag)
Een plus was ook de prima samenwerking tussen het TSO-team en de directie en het team van de Sint Janschool.

Lees hier (http://www.sintjanwaarland.nl/pg-26348-7-74021/pagina/tussenschoolse_opvang.html) meer over de TSO op de Sint Janschool.