Op school moeten ze het ABC leren maar op de schooltuin krijgen ze ABC!!!

belevenissen met een sch(k)ooltuin, deel 3

“Op school moeten ze het ABC leren
Maar op de schooltuin krijgen ze gewoon ABC”
(Belevenissen met een sch(k)ooltuin, deel 3)

De schooltuincommissie is redelijk tevreden over de vorderingen, die tot nu toe zijn gemaakt maar …… het kan nog beter. Zo wenst de commissie nog tegels ín en een hek vóór de tuin.
Gelukkig is er genoeg enthousiasme en zo werd er spontaan en in een rap tempo wat mannen geronseld om op donderdagavond tegels te komen leggen. Maar de schrik was groot toen ineens bleek dat de stapel tegels die we hadden, gebruikt waren voor onder de pas gerenoveerde noodtrap. Het was donderdagochtend. Paniek! Wat nu?
Gelukkig zorgde firma Wever voor de oplossing:
Laat in de middag lagen er weer tegels!
Tegen de klok van zeven uur meldden zich drie mannen: Jaap Zutt, Ad Bruin en Peter van Eeken. Met in hun handen een rubberen hamer, een schep en handschoenen kwamen ze de klus klaren. Het leek wel alsof het hun dagelijks werk was. Eerst werd er een touw gespannen, vervolgens schepte Ad de grond vlak, Peter zorgde voor de aanvoer van de tegels en Jaap legde tenslotte de tegels neer en gaf er een flinke klap op.

Af en toe onderbraken ze hun werk even om te controleren of ze ze wel allemaal op een rijtje hadden. Zo niet dan kreeg een tegel nog een tikkie toe, net zolang tot de mannen tevreden waren. Dat gaf wel eens discussies, net zoals over de tuinproducten. “Is dat andijvie? Sommige planten lijken wel te gaan schieten.” Of “Dat is peterselie. Kijk uit, dat groeit maar door en gaat nooit meer uit je tuin. O nee, dat is een maggiplant.” Mannen met een tuinhart op de juiste plaats.
Een uurtje later keken de ze tevreden naar de schooltuin. De klus was geklaard en het zag er goed uit.

Geweldig mannen,bedankt!

Maar er zijn nog meer geweldige mensen in het Waarland.
We hadden nog altijd geen hek, ja, wel een noodhekje maar we wilden een degelijk hek!
Er werd geïnformeerd bij ABC-hekwerk of die de school misschien wilde helpen.
Truus en Stef Stegers luisterden goed naar ons tuinverhaal en zagen het belang van een schooltuin in en besloten daarop om een hek te plaatsen. En niet zomaar een hekkie, nee, een goed en degelijk hek door vakkundige mensen geplaatst!
Zo gebeurde het dat zaterdagochtend om acht uur ’s morgens twee mensen van ABC-hekwerk begonnen met het plaatsen van een hek.

De klus was in twee uur geklaard en wat ziet het er prachtig uit!!!
Fantastisch dat Truus en Stef van ABC-hekwerk ons zo hebben geholpen. Onze dank is vanzelfsprekend groot.



Marianne Betjes en Marja Komen



de tegelleggers de tegelleggers
tevreden tegelleggers tevreden tegelleggers
abc hekwerk abc hekwerk
abc hekwerk abc hekwerk
abc hekwerk abc hekwerk
abc hekwerk abc hekwerk