Sch(k)ooltuintje zoekt boerenburen

ingevoerd op 17-3-2014

Groeien spruitjes boven of onder de grond, komen worteltjes uit een zaadje? En, nee hoor juf; patat is niet gemaakt van aardappels, maar komt gewoon uit de frituurpan. Zomaar wat vragen en opmerkingen van onze leerlingen. En dit bevestigt waar we al bang voor waren; de kennis van alles wat om ons heen groeit en bloeit, is niet vanzelfsprekend.

Daarom willen we op de Sint Jan, komend voorjaar, beginnen met een schooltuin waarin we de leerlingen willen laten ervaren hoe hun eten groeit en bloeit. Waar alles vandaan komt en dat het niet zo vanzelfsprekend is, dat die worteltjes op je bord belanden. Als team zijn we hier heel enthousiast over, maar we kunnen het niet helemaal zelf doen.

We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die wekelijks, met kleine groepjes kinderen, in onze schooltuin aan de gang willen. Bent u zo’n enthousiasteling met groene vingers en heeft u de tijd om iedere week, of om de week, met kinderen aan de slag te gaan? Heeft u hart voor de natuur en vindt u het ook belangrijk dat kinderen hier meer over leren? Kortom, wilt u ons helpen dit plan te realiseren? Neem dan contact op met Marja Komen of Marianne Betjes. Dit kan, na schooltijd, telefonisch via 0226-421461 of via de mail marja.komen@sintjanwaarland.nl en marianne.betjes@sintjanwaarland.nl

Verder zijn we ook op zoek naar mensen die ons kunnen helpen met het bewerken van de grond. Het stuk grond is nu een gewoon tuintje met planten, gras en tegels en dit moet natuurlijk verwijderd en omgeploegd worden. Hiervoor zijn machines en gereedschappen nodig die wij niet hebben, maar waar we graag, evenals uw kennis en kunde, gebruik van zouden willen maken. Wilt u ons hiermee helpen, dan horen we graag van u.

Het doel is om de schooltuin op 25 april klaar te hebben voor de leerlingen zodat we na de meivakantie met het project van start kunnen.